Dankbaarheid en compassie

Dankbaarheid en compassie, dankbaarheid en compassie… dankbaarheid en compassie… het wordt m’n nieuwe mantra. Hoe vaak vergeet ik het niet, omdat ik afgeleid word, opgeslokt wordt door de dagelijksheid der dingen! Gelukkig dat deze blogpost me hier vanochtend weer aan herinnerde.

De post komt van Julie Ann Cairns. Ik volg deze dame, omdat die mensen wil uitdagen hun overtuigingen over geld te herzien, en ik vind het boeiend hoe zij dat aanpakt. Ze vertelde over een hersenonderzoek van Dr Amit Sood over geluk. Zijn conclusie was:

“Because of the way your brain works, the pursuit of gratitude and compassion will make you happier than the pursuit of happiness itself.” – Dr Amit Sood.

Daar kan ik wat mee! Geluk is namelijk zoiets subjectiefs, iedereen ervaart het anders. Maar het onderzoek geeft wel de ingrediënten die voor iedereen gelijk zijn, namelijk dankbaarheid en compassie. Wat vervolgens voor jou de elementen zijn waarvoor je dankbaar bent en voor wie je compassie voelt en compassie kan opbrengen, dat is weer helemaal aan jou en voor jou uniek.

Het filmpje, waar de Dr Amit Sood zijn hersenonderzoek op een speelse manier probeert toe te lichten, zie je hieronder. Over het karaktertje Broody the Brain, daar moest ik even om lachen, maar het maakt het zeker wat toegankelijker:

 

Als je meer wil weten, waarom ik juist dit zo belangrijk vind ik mijn coachingspraktijk, bel of mail dan voor een kennismaking. Zou ik erg leuk vinden! 06-43858822 of csreijntjes@gmail.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *